Beschouwen het als een eer dat een ploeg als Frankrijk onze 'huh!' overneemt

"Beschouwen het als een eer dat een ploeg als Frankrijk onze 'huh!' overneemt"

21-07-2016 15:27
0

Het voorbije EK kende voor het eerst in haar geschiedenis 24 deelnemers. Heel wat kleinere landen kregen de kans om zich te tonen op het hoogste niveau, wat leidde tot enkele voetbalsprookjes. Vooral het parcours van IJsland was opvallend. Sverrir Ingi Ingason, EK-ganger en verdediger bij Sporting Lokeren, haalt herinneringen op.

"Voor ons was die prestatie eigenlijk niet zo onverwacht", opent Ingason verrassend in Het Nieuwsblad. "Onze resultaten gaan al vijf jaar in stijgende lijn. Ons primaire doel was de groepsfase te overleven." De IJslanders wekten veel sympathie op bij de neutrale voetballiefhebber. “We zijn een klein landje”, zegt Ingason. “En mensen kiezen graag voor de underdog."

Naast de prestaties op het veld viel ook de typische viering van de supporters op, de zogenaamde 'huh!'. “Die is niet bedoeld om de tegenstander af te schrikken", aldus Ingason. "Het is een interactie met de fans. Vraag me niet hoe of door wie hij is gelanceerd. Het is gewoon gegroeid. Wij beschouwen het dan ook als een eerbetoon dat een grote ploeg als Frankrijk onze act overneemt.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie