Hadden de Ieren een penalty moeten krijgen? ''Je kan er voor fluiten

Hadden de Ieren een penalty moeten krijgen? ''Je kan er voor fluiten"

Gepubliceerd: zondag 19 juni 2016 om 08:35zo 19-06-2016 om 08:35

Bij ons werd de bewuste fase na de match nauwelijks besproken, maar in Ierland is dit het onderwerp van gesprek tijdens de analyses. Vlak voor de 1-0 van Romelu Lukaku schreeuwden de Ieren om een penalty na een ingreep van Toby Alderweireld. De scheidsrechter floot echter niet. Had Ierland recht op een strafschop?

Het panel van Panenka! besprak de fase. Denis Odoi vond het absoluut geen strafschop. ''Zijn die daar echt over aan het zagen? België was gewoon veel beter. Ik zeg niet dat ze daardoor geen penalty verdienen, maar Alderweireld trapt toch gewoon die bal weg, niet? Oké, zijn voet is wel heel hoog. Misschien een onrechtstreekse vrije trap dan'', aldus de Lokeren-verdediger.

Wesley Sonck en Geert De Vlieger waren het niet helemaal eens met hun collega-analist. ''Ik heb de vertraging gezien en je kan er zeker voor fluiten", zei Sonck. De Vlieger vond het ook gevaarlijk spel. "Als je als spits zo'n omhaal doet, krijg je de fout tegen. Maar goed, stel dat ze de penalty gekregen hadden, dan was het gewoon 3-1 geworden."

Shane Long was de Ierse spits die een strafschop claimde. Hij was na afloop furieus over de beslissing van de scheidsrechter.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws