Ierse spits razend na penaltyfase: Zeg niets of ik kom in de problemen

Ierse spits razend na penaltyfase: "Zeg niets of ik kom in de problemen"

18-06-2016 21:54

België overklaste Ierland en won eenvoudig met 3-0. De Ieren onthouden echter vooral de mogelijke penaltyfase die vooraf ging aan de eerste goal van Romelu Lukaku.

Vlak voor de countergoal van Lukaku gaat Toby Alderweireld heel fel door op de Ierse aanvaller Shane Long. Heel Ierland schreeuwde om een strafschop maar de scheidsrechter floot niet. Long reageerde na de wedstrijd furieus. "Ik kan niet echt zeggen wat ik wil zeggen, anders kom ik in de problemen. Het is gewoon teleurstellend. Overal op het veld is de fout van Alderweireld een vrije trap, behalve in de zestien blijkbaar. Dat België dan nog eens scoort uit de daaropvolgende aanval, maakt het nog eens extra pijnlijk", zei hij na afloop aan Het Nieuwsblad.

"De scheidsrechter dacht blijkbaar dat er niets aan de hand was. Hij dacht waarschijnlijk dat ik ging duiken, maar dat begrijp ik niet. De beelden spreken voor zich. Nu moeten we ons richten op de wedstrijd tegen Italië. Moesten we kunnen doorstoten na een zege tegen Italië zou dat fantastisch zijn", besluit hij positief.