Van Holsbeeck wil behoorlijke afkoopsom voor target nog omlaag krijgen

Van Holsbeeck wil behoorlijke afkoopsom voor target nog omlaag krijgen

17-06-2016 06:57
4

De Zwitser René Weiler wordt de nieuwe hoofdcoach van RSC Anderlecht, dat nieuws raakte donderdag definitief bekend. Volgens Het Laatste Nieuws zal Weiler bij de Belgische recordkampioen een contract ondertekenen met een laag basisloon, maar interessante bonussen. Manager Herman Van Holsbeeck wil de afkoopsom wel nog verlagen.

Weiler verdiende bij zijn club 1.FC Nürnberg zo'n 30.000 euro per maand. Dat is alvast een pak minder dan ronkende namen als Roberto Martinez of Claude Puel, die eerder in verband werden gebracht met Anderlecht, bij hun club opstreken. De 42-jarige Zwitser zou bij paars-wit dan ook een zeer prestatiegericht contract ondertekenen.

Dat houdt in dat het basisloon van Weiler relatief laag zal liggen. De talentvolle trainer kan daarentegen rekenen op interessante bonussen bij het verwezenlijken van de twee grote doelen volgend seizoen: kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League en het veroveren van de landstitel.

Toch is de overgang van Weiler nog niet voor de volle 100% in kannen en kruiken. Van Holsbeeck probeert immers nog een beetje af te peuteren van de afkoopsom die Nürnberg voorstelt. Die bedraagt naar verluidt 700.000 euro. Maar dat zou op korte termijn helemaal in orde moeten komen.