'Anderlecht denkt ook aan Belgische coach van Play-Off 1-ploeg'

'Anderlecht denkt ook aan Belgische coach van Play-Off 1-ploeg'

11-06-2016 15:11
2

RSC Anderlecht heeft in de zoektocht naar een nieuwe trainer heel wat grote buitenlandse namen op het lijstje gezet. Onder meer Lucien Favre, Frank de Boer, Rudi Gardi en Claude Puel passeerden de revue. Zij pasten voor die kans. Mogelijk gaat Anderlecht nu op zoek in eigen land.

De Franse coach Alain Casanova werd al aangeboden bij paars-wit, maar hij zou geen optie zijn. Enzo Scifo, die T2 ging worden bij de aanstelling van Puel, is ook geen kandidaat om T1 te worden. In eigen land is er volgens Het Nieuwsblad wel nog één grote kandidaat: Peter Maes.

De trainer van Genk zou geen al te hoge afkoopsom hebben. Daarnaast heeft hij volgens de krant ook wel zin in een postje bij Anderlecht. De voormalige doelman speelde ook al vijf jaar voor de Brusselaars. Of het ook zover zal komen, is onduidelijk.

Het is algemeen geweten dat Anderlecht hoog mikt. Een Belgische trainer aannemen, is dan toch een beetje gezichtsverlies. Daarom staat ook Rémi Garde op het lijstje. Hij was onlangs nog coach van Aston Villa. De klok tikt echter, want de voorbereidingen op het nieuwe seizoen staan voor de deur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie