Koeman laat zich eindelijk horen vanaf vakantieadres en schept duidelijkheid

Koeman laat zich eindelijk horen vanaf vakantieadres en schept duidelijkheid

08-06-2016 09:19

Ronald Koeman hoopt woensdag een definitief akkoord met Everton te bereiken. Dat bevestigt de manager zelf vanaf zijn vakantieadres in gesprek met Voetbal International. De laatste details worden dan afgerond.

Everton heeft met Southampton al een akkoord bereikt over de transfersom voor Koeman, die volgens de BBC zo'n 6,5 miljoen euro is. De manager tekent in Liverpool een topcontract en krijgt volgens de laatste berichten zo'n 130 miljoen euro te besteden aan nieuwe spelers. De nieuwe eigenaar Farhad Moshiri heeft dat bedrag beschikbaar gesteld in de jacht op de aansluiting met de top.

Koeman stond twee jaar onder contract bij Southampton en haalde beide jaren Europees voetbal met de club. Bij Everton ziet hij meer perspectief door de investeringen, terwijl bij Southampton ook deze zomer weer een spelersuittocht wacht. Frank de Boer wordt genoemd als de opvolger van Koeman bij The Saints. Southampton zou zelfs al een serieuze poging ondernemen om de voormalig Ajax-trainer naar de Premier League te halen.