Club Brugge reageert: De bedragen kloppen niet en zijn allang afgeschreven

Club Brugge reageert: "De bedragen kloppen niet en zijn allang afgeschreven"

Gepubliceerd: maandag 6 juni 2016 om 14:58ma 06-06-2016 om 14:58

Onlangs kwam Walter Van Steenbrugge in naam van de Bruges Stropkes op de proppen met een klacht tegen het stadion van AA Gent en het Eurostadion (waar ook Anderlecht gaat spelen). Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe laat nu in Het Nieuwsblad weten, dat hij en de club niks met de klacht te maken heeft.  

"Club Brugge is niet bij deze klacht betrokken en heeft er evenmin het initiatief toe genomen", aldus Bart Verhaeghe. "We hebben er alle vertrouwen in dat Anderlecht en AA Gent de financieringsdossiers voor hun stadions professioneel en deskundig hebben aangepakt. Maar we hebben het grootste aantal supporters van het land en kunnen niet verantwoordelijk zijn voor alles wat ze ondernemen."

"Club Brugge juicht de bouw van nieuwe voetbalstadions toe. Als toekomstig ondervoorzitter van de voetbalbond zal ik er ook alles aan doen, maar de profclubs dienen dit op eigen kracht te doen in een correcte financiële omgeving."

AA Gent-voorzitter Ivan De Witte liet zich onlangs ontvallen dat Club Brugge zelf subsidies ontving voor zijn stadion. "Club betaalt al sinds jaar en dag een marktcomforme huurprijs voor dit oude stadion. De bedragen de genoemd worden kloppen niet en zijn allang afgeschreven. De subsidies zijn verleend binnen de toen geldende Europese regels.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws