Hull City wint kostbare finale en keert na jaar terug in Premier League

Hull City wint kostbare finale en keert na jaar terug in Premier League

Gepubliceerd: zaterdag 28 mei 2016 om 19:47za 28-05-2016 om 19:47

Hull City is terug in de Premier League. The Tigers wonnen het beslissingsduel met Sheffield Wednesday, op Wembley, met 1-0 door een schitterende goal van Mohamed Diame.

Zodoende keert Hull niet alleen terug naar de hoogste Engelse voetbalcompetitie, maar is het ook heel wat miljoenen rijker. Beide clubs wisten wat er op het spel stond in de allesbeslissende wedstrijd. Welke club won, mocht zich vele tientallen miljoenen rijker rekenen. De totale som wordt geschat op ongeveer 200 tot 250 miljoen euro.

In de eerste helft vochten beide ploegen voor wat zij waard waren en kreeg Hull de beste mogelijkheden. Diame raakte bijvoorbeeld de paal, terwijl Sheffield-doelman Kieren Westwood op wonderbaarlijke wijze zijn doel verdedigde. Westwood hield ook lang de nul, maar moest zich ruim een kwartier voor tijd gewonnen geven.

Diame probeerde het vanuit de tweede lijn en verschalkte Westwood op heerlijke wijze, 1-0. Het bleef bij die stand doordat een handsbal van Hull onbestraft bleef in de allerlaatste seconde. Daardoor bracht manager Steve Bruce zijn club Hull terug naar de Premier League.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws