Breaking news

Kompany laat zich uit over Refaelov: “Het is de keuze van Antwerp”r

Het zou een misvatting zijn om te zeggen dat het enkel aan Hasi ligt

"Het zou een misvatting zijn om te zeggen dat het enkel aan Hasi ligt"

Gepubliceerd: maandag 16 mei 2016 om 17:43ma 16-05-2016 om 17:43

RSC Anderlecht kreeg gisteren in het Jan Breydelstadion een enorme opdoffer te verwerken. Club Brugge veegde hen van de mat met 4-0 en mocht de landstitel vieren. Jacques Sys, hoofdredacteur bij Sport/Voetbalmagazine, spreekt over mogelijke oplossingen bij Paars-wit.

Anderlecht zal een jaartje langer moeten wachten op een nieuwe titel. Het zal dan wel uit een ander vaatje moeten tappen. "De Fundamenten zijn er", schrijft Sys op de website van Sport/Voetbalmagazine. We hebben al vaker gezegd dat niemand in deze competitie een middenveld heeft met Defour, Praet en Tielemans. Talent is er zeker."

"Er is bij Anderlecht een gebrek aan mentaliteit", zegt Sys. “Dat bewijst de 4-0 in Brugge opnieuw. De Brusselaars toonden geen enkele vorm van strijdlust. Er wacht Herman Van Holsbeeck een belangrijke uitdaging deze zomer. Om dit recht te trekken, is een duidelijke sportieve visie nodig."

Een belangrijk vraagstuk voor het bestuur van Anderlecht is de positie van trainer Besnik Hasi. "Je kan hem onmogelijk handhaven", aldus Sys. "Hij begon goed aan zijn opdracht bij Anderlecht, maar de voorbije twee seizoenen kreeg hij geen lijn in het spel. Het zou wel een misvatting zijn om te zeggen dat het enkel aan Hasi ligt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws