Jeugdspeler van Club Brugge supportert noodgedwongen voor Anderlecht

Jeugdspeler van Club Brugge supportert noodgedwongen voor Anderlecht

Gepubliceerd: zaterdag 14 mei 2016 om 12:25za 14-05-2016 om 12:25

Anderlecht rekent zondag onder meer op Leander Dendoncker om de Brugse aanvalsgolven te breken, en dat is een probleem voor zijn kleine broer Lars. De 15-jarige Lars is jeugdspeler van Club, maar hoopt dat Anderlecht de partij wint.

Zelf bij Club spelen maar een broer hebben die bij Anderlecht speelt, het is een lastige situatie. Lars zit tussen twee vuren. "Mijn broer overstijgt de kleuren van de shirts waarmee we spelen. Ik supporter niet voor Anderlecht, maar wél voor mijn broer. Het wordt een bijzondere match, stresserend vooral. Het liefst zie ik Leander winnen, maar daarna mag Club wel kampioen worden. Het zou in elk geval verdiend zijn", vertelt hij aan Het Belang Van Limburg.

De twee broers hebben allebei gespeeld bij de jeugd van SV Roeselare, maar kozen daarna dus voor de aartsrivalen. "Leander koos voor Anderlecht, waar hij werd opgenomen in het project Purple Talent en bij een gastgezin verbleef. Ik koos voor Club en ging op internaat. Ik volg nog Sporttechnische humaniora. Het was voor allebei de juiste keuze, de jeugdopleiding van Club is minstens even goed."

Lars kan in ieder geval heel veel leren van zijn grote broer. "Leander is mijn voorbeeld, ik bekijk heel aandachtig zijn matchen. Hij geeft mij ook veel raad, al ziet hij mij alleen nog eens aan het werk als we in de buurt van Brussel spelen, waar hij intussen woont."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws