In het kort: HSV wint Nordderby, Godin mist halve finale, alert voor terreur

In het kort: HSV wint Nordderby, Godin mist halve finale, alert voor terreur

22-04-2016 23:12

Op de redactie van VoetbalPrimeur.be komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

HSV verslaat Werder Bremen
De Nordderby tussen Hamburger SV en Werder Bremen is een prooi geworden voor de thuisploeg. HSV had de zege vooral te danken aan Pierre Lasogga. De aanvaller trof doel in de zesde en 32ste minuut en zette de thuisploeg daardoor op een comfortabele voorsprong. Anthony Ujah deed namens Werder nog wel wat terug. HSV klimt door de zege naar de tiende plaats. Werder is zestiende.

Atlético mist Godin tijdens halve finale
Slecht nieuws voor Atlético Madrid: Diego Godin moet de heenwedstrijd tegen Bayern München in de halve finale van de Champions League laten schieten. De verdediger uit Uruguay kampt opnieuw met een hamstringblessure. Godin zal de komende drie wedstrijden van Atlético missen. Het is ook nog niet geheel zeker dat de international er op op 3 mei - tijdens de return - wél weer bij is.

Frankrijk waakzaam op terrorisme
De recente aanslagen in Parijs en Brussel hebben ervoor gezorgd dat Frankrijk komende zomer tijdens het EK extra alert is voor terrorisme. Donderdag werden bij het stadion van Lille OSC meerdere oefeningen gehouden ter voorbereiding op eventuele aanslagen. Met alle scenario's werd rekening gehouden. 'Van een fysieke aanslag tot een chemische. Daders werden onschadelijk gemaakt en slachtoffers geholpen', zo meldt de NOS.