Kogel door de kerk: Vreven ook volgend seizoen hoofdcoach van Beveren

Kogel door de kerk: Vreven ook volgend seizoen hoofdcoach van Beveren

14-04-2016 10:40

Stijn Vreven is ook volgend seizoen de hoofdcoach van Waasland-Beveren. Dat maakte de eersteklasser donderdag bekend op de officiele website. Daarmee komt er eindelijk duidelijkheid over de toekomst van Vreven, die ook een serieuze kandidaat was bij Sint-Truiden.

Volgens het communiqué van de club besloot de Raad van Bestuur dinsdag om verder te gaan met Vreven. Voorzitter Dirk Huyck legt uit: ''Ik heb de trainers en spelers intensief gesproken. Dat waren zeer leerrijke gesprekken. Zo konden we nagaan of de op voorhand afgesproken visie en afspraken met spelers en trainers nagekomen werden. Zoals steeds is er een verschil tussen theorie en praktijk, maar meer dan ooit is onze club bewust van wat we goed doen en waar er tekortkomingen zijn.''

De club sprak daarover ook uitvoerig met hun hoofdcoach en daaruit trok men de conclusie dat de samenwerking zeker toekomst heeft. ''Hoe verder de gesprekken vorderden, hoe duidelijker het werd voor Stijn en onze club dat elke partij op zichzelf én onze samenwerking progressiemarge heeft. Zonder in detail te treden zijn er twee werkpunten waar we vanaf heden meer op willen focussen: teamwerk binnen de voltallige staf en meer inzetten op persoonlijke ontwikkeling van de spelers. De club zal samen met Stijn een charter opstellen waarin wij onze focus en werkpunten uit zullen schrijven. Op die manier hebben we een in alle rust neergeschreven document waarop we samen kunnen terugvallen wanneer nodig'' aldus Huyck.

Vreven eindigde met Waasland-Beveren op een twaalfde plaats in de competitie. Door deze prestatie werd hij nadrukkelijk gelinkt aan Sint-Truiden. De voorzitter deelde ook nog mee dat hij niet gediend is van die 'spelletjes'. ''Aan deze spelletjes wil onze club niet meedoen. Geruchten lanceren om uiteindelijk zo de media en de voetbalwereld mee te krijgen… Op den duur was het openingsgesprek van iedereen die met voetbal te maken heeft de vraag of Vreven zou vertrekken. Op de Freethiel doen wij het anders. Er is meer nodig om onze club en toekomst te destabiliseren.''

STVV moet dus weer een naam van hun lijst schrappen. De Limburgers zouden nu Ivan Leko als kandidaat nummer één zien voor de functie.