STVV denkt aan ex-publiekslieveling van Club Brugge en Lokeren als nieuwe trainer

STVV denkt aan ex-publiekslieveling van Club Brugge en Lokeren als nieuwe trainer

14-04-2016 07:27

Bij STVV is men op zoek naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen. Volgens Het Nieuwsblad gaan de Kanaries voor een verrassende optie. Ivan Leko is plots kandidaat nummer één in Limburg.

Volgens de krant zaten de twee partijen al samen. De gesprekken zouden goed vorderen en mogelijk volgt er donderdag al een doorbraak. In het seizoen 2005 – 2006 kwam Ivan Leko als speler in België terecht.

Club Brugge haalde de Kroaat weg bij het Spaanse Malaga. Leko bleef vier seizoenen in Jan Breydel. Daarna trok hij naar Germinal Beerschot. Zijn spelersloopbaan sloot hij in schoonheid af bij Sporting Lokeren.

In februari 2014 stopte Leko met onmiddellijke ingang met voetballen en ging aan de slag als trainer bij Oud-Heverlee Leuven. Die ploeg moest hij in Eerste Klasse houden. Dat lukte niet.

STVV had lang Stijn Vreven als topkandidaat om Chris O'Loughlin op te volgen, maar het bereikte nooit een akkoord met de man uit Diepenbeek. Vreven wil eerst naar een voorstel van zijn huidige ploeg, Waasland-Beveren, luisteren alvorens te onderhandelen met STVV.