Vanhaezebrouck: '4 keer man uitkappen is mooi, maar acties moeten goals opleveren'

Vanhaezebrouck: '4 keer man uitkappen is mooi, maar acties moeten goals opleveren'

28 april - 15:27 Laatste update: 14:25

KAA Gent kreeg zaterdag KVC Westerlo op bezoek in de Europe Play-offs. De Buffalo's wonnen de wedstrijd met 3-2. Na afloop reageerde Hein Vanhaezebrouck scherp op de prestatie van zijn team. 

Het mocht volgens Vanhaezebrouck allemaal iets meer zijn bij zijn ploeg. "Westerlo was heel goed, begon scherp en was ook kwalitatief beter dan wij. Hun spitsen wonnen 70% van de duels tegen mijn verdedigers. Hun verdedigers deden hetzelfde tegen onze aanvallers", citeert HLN de coach. "Westerlo vergat gewoon de kansen af te maken, mede dankzij een heel sterke Davy Roef."

Na inbrengen van Julien De Sart nam hij samen met Pieter Gerkens de controle op het middenveld over. Ondanks de vele kansen voor KAA Gent, bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal. "Wanneer Julien die 3-2 maakt, moet je die match gewoon kunnen uitspelen, maar we hadden nooit de controle", zegt Vanhaezebrouck. "We hebben voorin zitten prutsen. Dat die 4-2 er niet kwam, dat wrijf ik mijn spitsen aan."

Volgens Vanhaezebrouck leek het bij momenten of spektakel de voorkeur had op efficiëntie. "Vier keer een man uitkappen is mooi voor de tribune, maar die acties moeten gewoon doelpunten opleveren", besluit de coach. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.