Club Brugge gaat verder op z'n elan en boekt opnieuw ruime overwinning tegen KRC Genk

28 april - 15:31 Laatste update: 15:34
57

Zondagmiddag ging Club Brugge gewoon verder op z'n elan in de Champions' Play-offs. Blauw-Zwart won het duel tegen KRC Genk met 0-3. Voor de troepen van Nicky Hayen is het de tweede opeenvolgende ruime overwinning tegen de Limburgers, nadat het ook eerder deze week met 4-0 kon winnen van Genk. Club Brugge springt zo virtueel naar de eerste plek in de stand, al neemt RSC Anderlecht het zondagnamiddag nog op tegen Cercle Brugge.

Na een gelijkopgaande eerste helft was het toch Club Brugge dat mocht gaan rusten met een voorsprong. KRC Genk-verdediger Mark McKenzie schatte een voorzet van Kyriani Sabbe verkeerd in, zo leek het. Maarten Vandevoordt werd op die manier verrast en zag de bal in doel verdwijnen. 0-1 bij de rust voor Club Brugge.

Na rust was het initiatief even voor KRC Genk, maar Club-doelman Nordin Jackers kon de gelijkmaker van z'n ex-club voorkomen. Op het uur leek het even schrikken nadat Genk-spits Tolu Arokodare plots onwel leek te worden. Hij zou vervangen worden, maar wel gewoon plaatsnemen op de bank. Zijn toestand lijkt al bij al dus mee te vallen.

Niet veel later was het opnieuw raak voor Club Brugge. Hugo Vetlesen zette op aangeven van een snelle Kyriani Sabbe zijn ploeg op een dubbele voorsprong. Enkele minuten later zou Igor Thiago opnieuw trefzeker zijn voor Blauw-Zwart. Vetlesen mocht deze keer de assist achter z'n naam schrijven.

Buiten een bal op de paal van Zeqiri maakte KRC Genk nog weinig aanspraak op de aansluitingstreffer.

Club Brugge is voorlopig de leider in de Jupiler Pro League met 42 punten. Eerste achtervolger RSC Anderlecht heeft 41 punten, maar neemt het zondagnamiddag echter nog op tegen Cercle Brugge. KRC Genk blijft vierde in de stand met 34 punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.