Vandevoordt: 'Ik riep 'away', moet er met McKenzie nog eens over praten'

Vandevoordt: 'Ik riep 'away', moet er met McKenzie nog eens over praten'

28 april - 16:23
8

Zondagmiddag ging KRC Genk opnieuw met zware cijfers onderuit tegen Club Brugge. In tegenstelling tot eerder deze week moest Genk-doelman Vandevoordt zich geen vier keer, maar drie keer omdraaien. Vooral bij het openingsdoelpunt van Kyriani Sabbe zag de Genkse verdediging - in het bijzonder Mark McKenzie - er niet bepaald goed uit. 

Volgens Vandevoordt was er sprake van een miscommunicatie bij de 0-1 van Club Brugge. "Die voorzet kwam en ik riep 'away', kop die bal weg. Dan was er misschien een miscommunicatie, waardoor McKenzie zich bukt en die bal heel snel in doel ligt", citeert Sporza de doelman. "Ik moet er met hem nog eens over praten."

Vooral het gebrek aan efficiëntie bij zijn ploeg was opnieuw een pijnpunt vond Vandevoordt. "Club heeft vier kansen en ze maken er drie af", zei hij. "Wij zaten goed in de wedstijd en zetten goede aanvallen op, dan is zo'n uitslag wel wat overdreven."

Genk leek goed aan de Champions' Play-offs te beginnen, maar moet nu z'n ambities om in de top drie te eindigen opbergen. "We moeten nu vooral proberen om Europees voetbal binnen te halen en een reactie tonen voor onszelf en de supporters", besluit Vandevoordt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.