Courtois over Union, Club Brugge en Anderlecht: “Club en Union meeste kans”

Courtois over Union, Club Brugge en Anderlecht: “Club en Union meeste kans”

28 april - 13:33
1

Imke Courtois, voetbalanalist, werpt een kritische blik op de titelrace in het Belgische voetbal. Courtois merkt een probleem op bij een van de titelpretendenten. Volgens Courtois zijn er nog maar drie teams die echt in aanmerking komen voor de titel, met Club Brugge en Union Saint-Gilloise als favorieten. 

Ze benadrukt in De Zondag de sterke vorm van Club Brugge, vooral na hun overwinning tegen Genk, en de terugkeer van Union in de race. “Club voetbalt ook op een wolk, hé. Wat ze woensdag hebben neergezet tegen Genk was toch een statement van jewelste? En Union is terug"

Courtois wijst ook op de uitdagingen waarmee RSC Anderlecht momenteel te kampen heeft, voornamelijk vanwege blessureleed en een mogelijk gebrek aan diepte in de kern. "Ik blijf erbij dat Club of Union het meeste kans maken”, klinkt het bij de analist. “Ook omdat Anderlecht nu ook nog opgezadeld zit met blessureleed. Ik vrees dat hun kern net niet breed genoeg is om dat allemaal op te vangen."

Hoewel de situatie op zondagavond alweer anders kan zijn, erkent Courtois de aanhoudende motivatie bij teams als Genk en Antwerp, vooral gezien de mogelijkheid voor Antwerp om via de bekerfinale een Europees ticket te bemachtigen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.