Hendrikx wil Genkenaar op het EK zien: Hij is Belgisch topniveau

Hendrikx wil Genkenaar op het EK zien: "Hij is Belgisch topniveau"

11-04-2016 10:45

Racing Genk pakte dit seizoen nog maar 31 goals, enkel Club Brugge en Anderlecht doen beter. Het heeft dat vooral te danken aan rots in de branding Christian Kabasele, en ex-speler Marc Hendrikx wil hem dan ook graag op het EK zien.

Hendrikx staat paf van hoe de centrale verdediger zich ontwikkeld heeft. Hij is tenslotte zelfs opgeleid als spits. "Ik wil een dikke pluim geven aan Christian Kabasele. Ik sta er elke week weer van te kijken wat die jongen presteert. Wat hem zo uitzonderlijk maakt, is dat hij zelden of nooit op een fout te betrappen is. Zelfs Kompany maakte in zijn Belgische periode bijna wekelijks zijn foutje. Kabasele niet", laat hij optekenen in Het Belang Van Limburg.

Hendrikx hoopt dan ook dat Marc Wilmots de Genkenaar niet zal vergeten. Kabasele heeft nog nooit een selectie voor de Rode Duivels gekregen, maar het wordt stilaan de hoogste tijd. "Kabasele is Belgisch topniveau. Ik mag hopen dat de bondscoach dat ook ziet, want in mijn ogen is Kabasele EK-waardig", klinkt het overtuigd.