Luxemburgse doelpuntenmaker tegen België droomt van Eerste Klasse

Luxemburgse doelpuntenmaker tegen België droomt van Eerste Klasse

23-03-2016 20:49

Het loopbaan van Aurélien Joachim liep niet volgens het traditionele parcours. De Luxemburgse international werd maar om zijn 25ste prof. Toch droomt hij nog steeds van Eerste Klasse.

Joachim speelde in de jeugd in Duitsland bij Bochum, maar trok daarna naar het land van zijn moeder, Luxemburg. Bij de lokale topclubs Differdange 03 en F91 Dudelange maakte hij indruk. "Op mijn 25ste werd ik dan prof in Nederland bij Willem II en RKC", legt de 29-jarige Joachim uit aan Proximus. "Daarna trok ik naar Bulgarije en Engeland om uiteindelijk vorig jaar bij White Star Brussel terecht te komen."

Met White Star staat hij momenteel op een derde plaats in de Proximus League. "Natuurlijk hoop ik nog op de promotie maar het wordt niet makkelijk met Antwerp", legt de aanvaller uit. "We blijven echter proberen. Ik heb die droom nog niet opgegeven."

Truitjes van sterren
Zijn hoogtepunt beleefde Joachim wel al met de nationale ploeg. "In 2014 scoorde ik de gelijkmaker tegen België. We verloren nog wel, maar met een Belgische vader en een Luxemburgse moeder was dat een schitterende ervaring", glunder hij. "Er wordt vaak gelachen met de Luxemburgse nationale ploeg, maar we boeken langzaam vooruitgang. Ik heb al tegen veel grote sterren gespeeld. Vroeger was ik altijd slecht gezind na een nederlaag en wou ik nooit een truitje. Achteraf vond ik dat vaak jammer. Ondertussen heb ik toch al truitjes van Patrick Evra, Jordi Alba en Per Mertesacker.