Spits in vorm verwijt Van Gaal niks: 'Heb hem bedankt voor zijn eerlijkheid'

Spits in vorm verwijt Van Gaal niks: 'Heb hem bedankt voor zijn eerlijkheid'

04-03-2016 13:52

Louis van Gaal zag het niet zitten in Javier Hernandez. De Mexicaanse spits verruilde daarom Manchester United voor Bayer Leverkusen. Ondanks dat is Chicarito de Nederlandse coach wel dankbaar.

"Natuurlijk is het teleurstellend als iemand je niet het volledige vertrouwen geeft. Maar ik heb hem wel bedankt voor zijn eerlijkheid", zegt Hernandez tegen BBC Sport. "Hij heeft mij gezegd dat ik bij een goed bod de club kon verlaten." Die club werd dus Leverkusen, waar hij het dit seizoen uitstekend doet. Voor club en land scoorde Hernandez 25 keer in 37 wedstrijden.

Ondanks de lovende woorden voor Van Gaal, heeft de spits, die ook nog voor Real Madrid uitkwam, het meest met Sir Alex Ferguson, die hem naar Engeland haalde. "Hij gaf mij de kans om mijn droom uit te laten komen, om in Europa te spelen voor 1 van de grootste clubs in de voetbalhistorie", zegt hij tegen Football Focus.

"We hebben nog steeds contact", vervolgt Hernandez. "Voor de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid hebben we elkaar nog berichtjes gestuurd. Voor mij is Ferguson nog steeds belangrijk in mijn leven."