Update: Guardiola weet helemaal niets van spraakmakende transfer

Update: Guardiola weet helemaal niets van spraakmakende transfer

04-03-2016 12:41

Pep Guardiola is volgens de Engelse boulevardmedia van plan om Manuel Neuer mee te nemen naar Manchester City. De keeper van Bayern München is op dit moment één van de beste keepers ter wereld en staat in de verregaande belangstelling van de Engelsen.

Het kapitaalkrachtige City wil volgens The Daily Mirror zakendoen met Bayern en is bereid om de buidel te trekken. Dat gaat gebeuren om de strijd in de Champions League en Premier League aan te gaan. Dit seizoen lijken The Citizens naast de Engelse titel te grijpen, terwijl in het kampioenenbal nog wel van alles mogelijk is. Daarin staat City in de achtste finales tegenover Dinamo Kiev. De eerste wedstrijd van het tweeluik werd met 3-1 gewonnen.

Guardiola denkt echter dat hij versterking nodig heeft en ziet in Neuer een doelman van het allerhoogste niveau. Dat betekent waarschijnlijk dat Joe Hart, de huidige doelwachter van City, op een tweede plan geraakt. Het kan ook zijn dat de Engelse topclub de doelman van het Engelse nationale elftal gaat verkopen om Neuer te halen. Waarschijnlijk ziet de Duitse international Neuer een overstap wel zitten; hij kan dan weer samenwerken met Guardiola én een dikke salarisverhoging tegemoet zien.

Update 12.35: Pep Guardiola heeft zoals verwacht de Engelse geruchten over een aanstaande Manchester City-transfer van Manuel Neuer van tafel geveegd. "Ik hoop dat Manuel zijn carrière afsluit in München", reageert de Spaanse trainer, die aan het einde van het seizoen Bayern voor City verruilt.