Van Gaal ondanks Memphis-missers aan schepje lucht geholpen door bekerzege

22-02-2016 22:39

Manchester United heeft een zakelijke zege geboekt in het FA Cup-duel met Shrewsbury Town. De ploeg van manager Louis van Gaal kende weinig moeite met de derdeklasser en won met 0-3.

Chris Smalling opende na 37 minuten pas de score tegen Shrewsbury. Dat gebeurde enigszins met een gelukje en nadat Memphis hoongelach over zich heen had gekregen. Eerst schoot hij een bal het stadion uit en niet veel later raakte hij bij een vrije trap hard het hoofd van Anthony Martial, omdat de Fransman in de weg stond.

Nog voor rust verdubbelde United de score. Juan Mata zorgde middels een puntgave vrije trap voor de 0-2. Shrewsbury, dat zich vooral bezighield met het tegenhouden van United, knakte en kwam er niet meer bovenop. Ook in de tweede helft was de Engelse derdeklasser niet bij machte om de ploeg van Louis van Gaal pijn te doen.

Jesse Lingard zorgde na een uur voor de 0-3, na een vlijmscherpe counter van United. Shrewsbury kreeg in de slotfase nog een paar kansen op de eretreffer, maar onder meer Abu Ogogo mikte een zeer grote kans naast. United zegevierde daardoor met 0-3 en redde de positie van zijn manager, die nog steeds op de wip zit. United bereikte door de zege de kwartfinales van de FA Cup, waarin West Ham United de tegenstander is.