Dury gooit voor dit seizoen de handdoek bij Zulte Waregem: Ben realistisch

Dury gooit voor dit seizoen de handdoek bij Zulte Waregem: "Ben realistisch"

21-02-2016 22:54

Zulte Waregem heeft zondag een heel slechte gedaan met het oog op Play-Off 1. Het verloor thuis met 2-3 van KV Mechelen. Na de wedstrijd verscheen een heel gelaten Francky Dury voor de pers. 

"Ik zag dan een opeenstapeling van onzekerheden, want deze ploeg staat een klein beetje onder druk. We kwamen nog terug, maar we slikken 48 doelpunten in 27 matchen. Dat is veel te veel. We hebben week na week naar oplossingen gezocht, maar we vinden die niet", aldus de trainer van Zulte Waregem tegenover Sporza.

Over Play-Off 1 droomt Dury niet meer. "Nu is het over. We moeten het geweer van schouder veranderen en aan de toekomst werken". Een opvallende stelling van Dury, want zijn ploeg staat dan wel 8e. Het heeft amper 1 punt minder dan nummer 6 Charleroi.

"Dit is de zoveelste slag die we krijgen. Mijn spelers zijn ook mensen en ik moet de druk wegnemen. We moeten meer ontspannen gaan voetballen. Ja, ik denk dat het voorbij is. Ik ben een winnaar, maar je moet realistisch zijn. We pakken gewoon te veel tegendoelpunten. En als je als supporter na vandaag ontgoocheld bent, dan heb je ons al maanden niet gevolgd. Ik kan kritiek geven op mijn team, maar dat is niet mijn stijl."