‘Lawarée moet stap opzij zetten, Standard vindt vervanger bij reeksgenoot’

‘Lawarée moet stap opzij zetten, Standard vindt vervanger bij reeksgenoot’

17-02-2016 10:03

Woensdag meldde VoetbalPrimeur.be al dat Axel Lawarée een stap opzij moet zetten als sportief directeur bij Standard. De Rouches bevestigden het nieuws nog niet, maar de RTBF weet al wie de opvolger moet worden van Lawarée in Luik, Olivier Renard.

Momenteel is Renard nog actief als sportief directeur bij KV Mechelen. De ex-doelman staat volgens onze Waalse collega’s met stip op 1 om Lawarée te vervangen bij Standard.

Ondanks dat Standard erg actief was tijdens de laatste transferperiode, was de inbreng van Lawarée gering. Enkel bij de transfer van Junior Edmilson was Lawarée naar verluidt belangrijk. Zijn rol als sportief directeur lijkt dan ook stilaan uitgespeeld. Binnen Standard krijgt Lawarée meer dan waarschijnlijk wel een andere functie.

Renard stond in het verleden al 3 jaar op de loonlijst van Standard. Van 2005 tot 2008 was hij (een soort van) actief in Luik. Enkel in het seizoen 2006 - 2007 had Renard een basisplaats. Na zijn periode bij Standard trok de doelman naar ... KV Mechelen.