Newcastle wil zestien miljoen betalen voor ex-speler van Liverpool

Newcastle wil zestien miljoen betalen voor ex-speler van Liverpool

12-01-2016 11:18

Newcastle United roert zich op de Engelse transfermarkt. Na Henri Saivet is ook Jonjo Shelvey, middenvelder van Swansea City, op weg naar St. James' Park.

Dat melden Sky Sports en de BBC dinsdag. Shelvey wordt al weken aan een overstap naar Newcastle gelinkt en inmiddels lijkt de deal in kannen en kruiken. De 23-jarige middenvelder, die eerder uitkwam voor Liverpool en ook werd begeerd door Crystal Palace, moet twaalf miljoen euro kosten.

De komst van Shelvey betekent extra concurrentie voor Georginio Wijnaldum op het middenveld van Newcastle. Net als de Nederlander, die in de zomer tot duurste aankoop in de clubhistorie werd gebombardeerd, komt de nieuweling het best tot zijn recht in een aanvallende rol. Ook Siem de Jong moet oppassen.

Shelvey vertrekt overigens via de achterdeur bij Swansea. De Premier League-club uit Wales werd afgelopen weekend uit de FA Cup geknikkerd door het kleine Oxford City en de middenvelder werd een gebrek aan inzet verweten. Na afloop zocht hij de confrontatie met zijn eigen fans.