Coach Hasi krijgt zijn zin: Anderlecht mikt op Zweedse middenvelder

Coach Hasi krijgt zijn zin: Anderlecht mikt op Zweedse middenvelder

31-12-2015 11:05

Anderlecht heeft tot nu toe een wisselvallig seizoen achter de rug, en dus moet er deze winter versterking bij. Eén van die versterkingen zou wel eens de Zweed Jakob Johansson kunnen zijn.

Het Zweedse magazine Fotsballkanalen weet dat Anderlecht concrete interesse toont in Johansson, die momenteel actief is bij AEK Athene in Griekenland. Johansson is daar dé verrassing van het jaar. De fans hadden niet veel verwacht van de anonieme middenvelder van IFK Göteberg, maar in een mum werd hij de motor op het middenveld. 

Johansson heeft een contract in Griekenland tot 2018, maar de 25-jarige middenvelder moet maar ongeveer één miljoen euro kosten: het feit dat hij Zweeds international is drukt de prijs. De mogelijke transfer lijkt in ieder geval wel te kaderen in de plannen van coach Besnik Hasi. Anderlecht is door een gebrek aan duelkracht kwetsbaar op stilstaande fases, de bonkige Johansson kan dat probleem in ieder geval al deels verhelpen. De Zweed moet het vooral hebben van zijn grote loopvermogen en duelkracht.