Premier League-legende nieuwe coach van grootheden Lampard en Pirlo

Premier League-legende nieuwe coach van grootheden Lampard en Pirlo

09-11-2015 16:54

De Premier League-legende Patrick Vieira gaat aan de slag als hoofdtrainer van het Amerikaanse New York City FC, de club van spelers als Andrea Pirlo, Frank Lampard en David Villa. De Franse trainer was tot voor kort jeugdtrainer bij Manchester City.

Vieira start op 1 januari aan zijn nieuwe klus. "Ik ben erg blij met het feit dat ik hoofdtrainer mag worden. Het is voor iedere coach een geweldig vooruitzicht dat je met zo’n selectie en met een dergelijke technisch directeur als Claudio Reyna mag werken. En niet te vergeten met Rob Vartughian en de gehele staf die er al staat van New York City FC."

"Deze zeer goede voetbalclub, tezamen met de gepassioneerde en loyale achterban uit deze speciale stad die ik goed ken, zorgt voor een prachtige kans voor mij. Ik pak deze kans met beide handen aan en kan niet wachten tot ik mag starten", aldus Vieira bij zijn aanstelling. Het is algemeen bekend dat Man City en de club uit New York een samenwerkingsverband hebben. Mede daarom speelde Lampard vorig seizoen voor City.