Wondergoal Florenzi: Kan één van de beste rechtsbacks ter wereld worden

Wondergoal Florenzi: "Kan één van de beste rechtsbacks ter wereld worden"

17-09-2015 08:50

Alessandro Florenzi zorgde woensdag voor het hoogtepunt van de eerste speelronde in de Champions League. Met een wonderschone treffer bezorgde hij AS Roma een punt tegen FC Barcelona. 

Florenzi begon op eigen helft en eenmaal over de middenlijn besloot hij in één keer op doel te knallen. Via de binnenkant van de paal ging hij erin, waardoor het doelpunt van het jaar al bekend lijkt. "Het was een geweldige treffer", vond Florenzi zelf ook. "Je zag mijn gezicht daarna! Ik hield m'n handen ervoor, omdat het niet iets is dat vaak gebeurt."

De beslissing om te schieten kwam voort uit een impuls. "Ik zag Edin Dzeko, maar ik kon hem niet bereiken. Toen besloot ik maar op doel te schieten", legt de rechtsback uit. "Het doelpunt was belangrijk omdat het Roma aan een punt hielp. Barcelona is het beste team in de wereld, dus een gelijkspel is goed. We hebben tot het einde gevochten en streden als een team. We waren goed voorbereid en kenden hun sterke punten. We probeerden hen kort te dekken en Edin Dzeko heeft ons in aanvallend opzicht enorm geholpen."

Daniele De Rossi stak na afloop wat veren in de reet van de 24-jarige Florenzi, die eerder nog als vleugelaanvaller werd gebruikt. "Hij maakte een fantastische goal en verdient dus alle credits", zei de aanvoerder van Roma. "Ik roep al jaren dat hij best wel eens één van de beste rechtsbacks ter wereld zou kunnen worden.

 

Wat een WERELDGOAL!!! Florenzi doet het voor Roma tegen Barcelona. 1-1!

Posted by Voetbalprimeur on Wednesday, September 16, 2015