Genk wil stunten met grote naam: haalt het peperdure flankspeler binnen?

Genk wil stunten met grote naam: haalt het peperdure flankspeler binnen?

27-08-2015 06:59

Het is ondertussen wel duidelijk dat Neeskens Kebano liever vertrekt bij Sporting Charleroi, maar welke club gaat hem overnemen? Volgens Het Nieuwsblad zou dat wel eens Racing Genk kunnen zijn. De vraagprijs is echter niet van de poes.

De flankspeler is een gok voor de Limburgers, want de Congolees is peperduur: Standard en Anderlecht hadden ook interesse, maar zij willen geen vier miljoen euro op tafel leggen. AA Gent kan dat ook niet betalen, en heeft bovendien wat voorbehoud bij zijn knie: het bestuur denkt dat Kebano te blessuregevoelig is. In België is Genk dus de laatste overgebleven club die nog interesse heeft in de sterkhouder van Charleroi, en zij willen in deze laatste transferdagen overgaan tot actie.

Kebano is zo duur omdat het geld moet verdeeld worden onder twee ploegen: hij is nog voor de helft eigendom van zijn ex-ploeg PSG, beide teams willen nog een smak geld ontvangen. Het heeft er echter alle schijn van dat Genk het gaat riskeren, want het team kan wel wat scorend vermogen gebruiken. Vorig seizoen maakte Kebano twaalf doelpunten.