Succescoach wijst ook Belgische spelers af: Geen connectie met nationaliteit

Succescoach wijst ook Belgische spelers af: "Geen connectie met nationaliteit"

19-08-2015 20:06

Met KRC Genk en RSC Anderlecht behaalde Franky Vercauteren een aantal Belgische landstitels. Ook in Rusland doet 58-jarige Brusselaar het erg goed. Vercauteren haalde de titel in de Tweede Klasse. Werken met de succescoach is voor vele spelers een zegen, maar de Belgische voetballers moeten niet meteen op een vriendendienst rekenen. 

Met Nadson en Jeroen Simaeys lopen er bij de Russische eersteklasser enkele spelers met een verleden in de Jupiler Pro League. Recent werd ook de naam van Ngcongca Anele van KRC Genk aan de club van Vercauteren, maar of het daadwerkelijk tot een transfer komt, is nog onzeker. Belgische spelers krijgen niet meteen een voorkeursbehandeling. "Men maakt vaak de connectie tussen mijn nationaliteit en eventuele nieuwkomers, maar ik probeer dat niet te doen", zegt Vercauteren aan Footballski.

Dat wil ook niet zeggen dat de spelers uit de Belgische competitie hun hoop op de Russische roebels mogen opgeven. "Het is natuurlijk wel zo dat het voor mij makkelijker is om spelers te beoordelen die ik ken, dan dat ik me moet baseren op video's. Als er spelers uit de Belgische competitie genoemd worden, is het omdat ik hen ken en omdat ik weet wat ze waard zijn."