Zijn opvallende transfer: Hier ben ik gewoon Kylian, niet 'de broer van'
Interview met Kylian Hazard

Zijn opvallende transfer: "Hier ben ik gewoon Kylian, niet 'de broer van' "

02-07-2015 10:49

Kylian Hazard zou het nooit kunnen waarmaken hebben in België. De derde jongste zoon van de familie Hazard heeft talent, dat is duidelijk. Maar als je altijd in de schaduw van je twee broers moet spelen is het niet evident om dat talent ook effectief goed te kunnen gebruiken.

"In België heb ik het nooit gemakkelijk gehad", vertelt Kylian Hazard in Het Laatste Nieuws. "Alvorens ik ergens toekwam waren de verwachtingen al enorm. Overal was ik 'een Hazard', nooit Kylian. Eden en Thorgan zijn enorm straffe voetballers, daardoor hebben ze mijn lat veel te hoog gelegd. Ieder heeft zijn eigen tempo. Ik ben nog jong, ik heb nog tijd."

Kylian koos voor een avontuur in Hongarije. Bij FC Ujpest, de club van Roderick Duchâtelet. "Normaal kiezen we nooit voor een speler die niet ontbolstert is bij Franky Dury. Die man heeft echt het talent om jonge voetballers naar een hoger niveau te brengen."

"Toch hebben we Kylian nu aangetrokken. Dury moest vorig jaar te veel strijden tegen de degradatie en Kylian zou de verwachtingen toch nooit kunnen inlossen in België. Zijn speelstijl past bij deze club en misschien krijgen we het 'speelvogel-gehalte' er hier ook wel een beetje uit."

"Ik ben blij met deze keuze", gaat Kylian verder. "Hier speel ik incognito en ik kan ik me ten volle ontwikkelen. Mijn broers en vader steunen me ook in mijn keuze. Enkel ons mama is niet zo blij, zij vreest er voor dat ons nu zeker nooit meer allemaal zal samen krijgen voor feestjes."