Alderweireld wacht niet op Chelsea en kiest voor plaats langs zijn oude maat
Rode Duivel heeft keuze gemaakt

Alderweireld wacht niet op Chelsea en kiest voor plaats langs zijn oude maat

25-06-2015 15:48

Vorig seizoen speelde Toby Alderweireld op huurbasis voor Southampton. Momenteel is hij nog eigendom van Atlético Madrid. Toch is de kans groot dat hij komend seizoen opnieuw actief is in de Premier League, maar niet bij Southampton of Chelsea, die de verdediger ook willen hebben. 

Alderweireld heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Tottenham Hotspur, zo meldt The Telegraph donderdag. De Belgische verdediger is momenteel nog op huwelijksreis naar Bali. Bij terugkomst moet de overstap naar Tottenham worden afgerond.

Mocht het daadwerkelijk zover komen, dan treft Alderweireld twee oud-ploeggenoten van Ajax. Christian Eriksen en Jan Vertonghen spelen al een aantal seizoenen op White Hart Lane. Met Vertonghen kan de 26-jarige verdediger net als in Amsterdam weer het verdedigende hart vormen. Dat is ook de reden van zijn voorkeur.

Atlético verhuurde Alderweireld afgelopen jaar aan Southampton, dat een koopoptie heeft. De Spaanse topclub kan daar echter voor twee miljoen euro onderuit en hem vervolgens voor een hoger bedrag doorverkopen. Een ruildeal met Chelsea, dat Filipe Luis zou terugsturen naar Madrid, leek op handen, maar Alderweireld heeft daar geen trek in.