Voetballers uit de Belgische competitie kiezen favorieten voor prestigieuze prijs
Vijf genomineerden voor profvoetballer van het jaar zijn bekend

Voetballers uit de Belgische competitie kiezen favorieten voor prestigieuze prijs

15-05-2015 15:06

De Pro League heeft bekend gemaakt wie de vijf kanshebbers zijn om de trofee van Profvoetballer van het Jaar, te winnen. De genomineerden zijn allemaal actief in Play-Off 1. Alle kanshebbers worden gekozen door voetballers uit de Eerste Klasse.

De vijf genomineerden zijn Laurent Depoitre van AA Gent, Neeskens Kebano van Charleroi, Aleksandar Mitrovic van Anderlecht en de twee Bruggelingen Lior Refaelov en Victor Vazquez. Voor Gouden Schoen Dennis Praet is er geen plekje bij de genomineerden.

De winnaar wordt op vrijdag 22 mei bekendgemaakt. De trofee werd vorig jaar gewonnen door Thorgan Hazard, die toen voor Zulte Waregem speelde. Daarvoor ging die eer naar Carlos Bacca, Matias Suarez, Ivan Perisic en Mbark Boussoufa. Geen van de huidige vijf genomineerden heeft de trofee al gewonnen.

Neeskens Kebano heeft echter wel al een prijs gewonnen dit seizoen. Hij kreeg begin deze week de Ebbenhouten Schoen, de trofee voor de beste speler van Afrikaanse origine in de Jupiler Pro League. Vazquez eindigde dan weer tweede in de verkiezing van de Gouden Schoen. Hij lijkt de grootste kanshebber te zijn.