Genk loog tegen pers: De Condé is niet boven mij gekozen, ik wilde zelf niet
Onervaren technisch directeur kreeg de job niet zomaar

Genk loog tegen pers: "De Condé is niet boven mij gekozen, ik wilde zelf niet"

17-04-2015 09:27

De 40-jarige Dimitri De Condé is nu al een maand technisch directeur bij Racing Genk, maar echt getest is hij natuurlijk nog niet. Genk hield vol dat het om een weloverwogen keuze ging tussen verschillende kandidaten, maar misschien hadden ze wel niet te kiezen. Bernd Thijs, die Genk zelf ook als kandidaat noemde, zei bijvoorbeeld resoluut nee.

Thijs doet het verhaal in Het Nieuwsblad. "Ze belden me met de melding dat ze een profiel hadden opgesteld voor een nieuwe technisch directeur en dat ik daar perfect in paste. Maar ik heb Gent beloofd dat ik hier assistent blijf tot het einde van volgend seizoen, ik wil me aan mijn woord houden.", aldus de voormalige middenvelder van Racing Genk, Standard, AA Gent en Monchengladbach.

Thijs was niet helemaal tevreden met de communicatie van Genk tijdens de voorstelling van De Condé. Genk beweerde namelijk dat De Condé boven Thijs was gekozen, iets dat bij die laatste toch een beetje in het verkeerde keelgat is geschoten. "Ik zei dat ik geen kandidaat was, maar ze brachten naar buiten dat er gekozen was tussen mij en De Condé. Dat klopt dus niet helemaal."