De Bruyne voetbalt zich naar fenomenale cijfers bij winnend Wolfsburg
De Bruyne levert zeventiende assist

04-04-2015 17:39

Ook na de interlandperiode blijft Kevin De Bruyne erg belangrijk voor zijn club VfL Wolfsburg. De Duitse formatie won zaterdag in eigen huis met 3-1 van VfB Stuttgart. De Bruyne speelde nagenoeg de volledige wedstrijd en zorgde opnieuw voor een assist.

In een aangename eerste helft viel het openingsdoelpunt pas vier minuten voor de rust. De thuisploeg kreeg een lichte strafschop toegekend, maar dat liet Ricardo Rodriguez niet aan zijn hart komen. Hij schoot de 1-0 tegen de touwen. Amper vier minuten later hingen de bordjes echter al terug gelijk na een doelpunt van Martin Harnik.

Na de pauze drukte Wolfsburg het gaspedaal stevig in. Onder impuls van De Bruyne creëerde de thuisploeg enkele uitstekende kansen. Na twintig minuten in de tweede helft was het dan ook raak voor Wolfsburg. Ricardo Rodriguez maakte zijn tweede treffer van de middag.

Een kwartier voor het einde zag ook De Bruyne zijn goede wedstrijd beloond met een assist. Hij schotelde André Schürrle het derde doelpunt voor. De teller van De Bruyne komt daarmee al op zeventien assists te staan. Door de overwinning blijft Wolfsburg stevig op de tweede plaats.