PO 1-klant ziet zeven contracten aflopen, maar kan die stuk voor stuk verlengen
Iedereen wil bij Charleroi blijven

PO 1-klant ziet zeven contracten aflopen, maar kan die stuk voor stuk verlengen

26-03-2015 10:35

Mehdi Bayat kampt met een luxeprobleem. De grote man van Sporting Charleroi kan zijn ploeg niet alleen aan het werk zien in Play-Off 1, ook wat aflopende contracten betreft kan hij achteruit leunen.

Door een combinatie van toeval en korte contracten zien maar liefst zeven basis- en kernspelers van Charleroi in juni hun contract aflopen. Door een bepaalde werkwijze wat clausules betreft, heeft Charleroi bij allemaal een optie kunnen bedingen om het contract met één jaar te verlengen.

De spelers willen allemaal verder meeschrijven aan het succesverhaal op Mambourg, en hoewel sommigen al sinds januari aan het onderhandelen zijn, lijkt het erop dat Cédric Fauré, Karel Geraerts, Damien Marcq, Stergos Marinos, Francisco Martos, Jonathan Vervoort en Steeven Willems allemaal zullen blijven.

Voor dertigers als Fauré en Geraerts volstaat het om de optie te lichten, maar Bayat ziet enkele andere sterkhouders toch liever een contract tekenen dat hen langer aan de club bindt, om volgend jaar niet met de handen in het haar te zitten. De opties voor de club lopen ook af op 31 maart, waardoor het de komende dagen wel nog druk wordt voor de administratie van de Carolo's.