Uitgerangeerde Chileen beklaagt zich zijn overstap naar Club Brugge
Francisco 'Gato' Silva is ongelukkig in België

Uitgerangeerde Chileen beklaagt zich zijn overstap naar Club Brugge

02-03-2015 12:55

Hij werd met de nodige bombarie aangekondigd, maar zes maanden na zijn aankomst bij Club Brugge is duidelijk dat Francisco 'Gato' Silva geen toekomst meer heeft bij de West-Vlamingen. De Chileense international komt amper van de bank en stuurt aan op een vertrek.

Club leent de defensieve middenvelder van de Spaanse tweedeklasser. Het bedong ook een optie tot aankoop, maar de kans dat die gelicht wordt, is zo goed als onbestaande. "Het was een zeers slechte beslissing om voor Club Brugge te tekenen. Ik ben slecht geadivseerd geweest. Het Belgische voetbal is veel fysieker en directer dan het Spaanse. Puur countervoetbal eigenlijk", begint Silva zijn klaagzang.

"Op mijn positie word ik bovendien gebarricadeerd door een icoon als Timmy Simons. Als ik bij Club niet speel, is het moeilijk om geselecteerd te worden voor de Copa America in juni. Terugkeren naar Osasuna is geen optie. Ik wil niet naar tweede klasse en er zijn bovendien problemen rond matchfixing."

Club Brugge zelf nam akte van de uitspraken van zijn speler en reageerde onmiddellijk op zijn webstek. "We hebben begrip voor zijn situatie, maar kiezen voor Club betekent veel concurrentie. Uiteindelijk heeft Gato nog de kans om keihard te vechten voor zijn plaats en kan hij nog op drie fronten voluit gaan."