Amerikaanse miljoenenploeg wil ver gaan voor een speler van...Hamme
Gestopte middenvelder kan terug beginnen in Amerika

Amerikaanse miljoenenploeg wil ver gaan voor een speler van...Hamme

15-02-2015 07:21

De naam Joachim De Wilde doet bij weinig mensen een belletje rinkelen, en dat is ook logisch. De voormalige belofte van Lokeren kon zijn voetbaltalent nooit echt waarmaken en kwam uiteindelijk terecht bij Standaard Wetteren en Vigor Hamme. Vorig seizoen stopte hij volledig met voetbal, maar nu heeft hij een goede reden om opnieuw te beginnen.

Joachim De Wilde is een beetje een duizendpoot, want naast voetballer is hij ook skiër en bergbeklimmer. Van alle markten thuis dus, maar in het voetbal leek het lang niet te lukken. Gelukkig voor hem houdt de Amerikaanse club Chicago Fire elk seizoen trials, iedereen mag komen testen in de hoop een contract te versieren. De testdagen waren een enorm succes: niet minder dan 186 voetballers kwamen opdagen: De Wilde, die overigens het neefje is van Anderlechticoon Filip De Wilde, kwam er uiteindelijk als tweede uit.

Winnaar Bryan Gaul, een ex-speler van L.A. Galaxy, gaat sowieso een contract krijgen. De 27-jarige De Wilde mag echter ook veel hoop koesteren, ook voor hem ligt er een overeenkomst klaar: een mooi verhaal voor iemand die zijn voetbaldromen eigenlijk al had opgegeven.