Herleeft een legende uit het Belgische voetbal weldra opnieuw?
Duizend supporters van RWDM zoeken een club

Herleeft een legende uit het Belgische voetbal weldra opnieuw?

29-01-2015 18:27

Keert RWD Molenbeek ooit terug naar het Belgische voetbal? Als het van Rémy Pousart en Marc Cortois afhangt wel. De twee Brusselaars denken er aan om RWDM nieuw leven in te blazen. De club legde in 2002 het bijltje maar leefde toch een beetje voort in zijn opvolger FC Brussels, met als voorzitter de flamboyante Johan Vermeersch.

Toen die club vorig jaar in vereffining ging, werd het historische Edmond Machtenstadion de thuisbasis voor WS Bruxelles. Maar de aanhang lust deze club niet.

Het RWDM-hart van Pousart en Cortois bloedt. Zij treuren om het verlies van hun club. Maar beide heren zijn ambitieus. Zij willen RWDM terug brengen waar het hoort. "Onze bedoeling is heel eenvoudig: we willen aan de buitenwereld tonen dat RWDM vandaag nog altijd over een groep van minstens 1.500 supporters beschikt die wachten op de herrijzenis van de club. We beschikken zelfs over een potentieel van 6.000 mensen. Daarom hebben we nu een supportersfederatie gesticht", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Pousart, een wijnjournalist, kocht twaalf jaar geleden de rechten op de naam en het embleem. "De naam en het logo wil ik graag beschikbaar stellen voor een ernstig project", luidt het. "Er staan investeerders klaar maar eerst moet er meer duidelijkheid zijn. De nieuwe supportersfederatie moet alle RWDM-fans van weleer samen krijgen. Dan kunnen we zien welke mogelijkheden er zijn. We komen op 6 februari om 19 uur een eerste keer samen in de socio-club van de L'Ecluse-tribune. We rekenen op enkele honderden supporters. Wie wil komen, is van harte welkom."

Herbeleef hier de enige titel uit de geschiedenis van RWDM.