'Chelsea maakt budget vrij voor Braziliaans supertalent van 43 miljoen'
Spits maakt grote indruk in debuutseizoen bij Benfica

'Chelsea maakt budget vrij voor Braziliaans supertalent van 43 miljoen'

09-12-2014 16:12

De kans bestaat dat Chelsea in januari opnieuw zaken gaat doen met Benfica. Na Ramires, David Luiz en Nemanja Matic moet ook Anderson Talisca de overstap naar Stamford Bridge maken.

José Mourinho gaf in november al de opdracht om het twintigjarige talent te bekijken. Inmiddels zijn de Chelsea-scouts teruggekeerd uit Portugal, met een 'ultrapositief' rapport. Dat meldt de Daily Express dinsdag. The Blues zijn na de jaarwisseling bereid om aan de transferclausule van 43 miljoen euro in het contract van Talisca te voldoen.

De aanvaller is dit seizoen met elf treffers de grote man bij Benfica, waar hij amper vijf maanden onder contract staat. In de zomer was er al sprake van dat Talisca de overstap zou maken naar Chelsea, maar problemen met de werkvergunning staken daar een stokje voor. Daardoor liep ook Vitesse, dat hem voor een seizoen zou lenen, de Braziliaan mis.

Onlangs maakte hij zijn debuut in de nationale ploeg van Brazilië én scoorde hij zijn eerste goal in de Champions League voor Benfica.