Voetbal is oorlog maar beide coaches roepen op tot kalmte zaterdagnamiddag
Een topaffiche in de Serie A nu nog meer geladen door doodgeschoten fan

Voetbal is oorlog maar beide coaches roepen op tot kalmte zaterdagnamiddag

31-10-2014 19:39

Zaterdagnamiddag staan Dries Mertens en Radja Nainggolan met hun teams tegenover elkaar in de topper tussen Napoli en AS Roma. Dit zou wel eens de nodige spanningen met zich kunnen meebrengen naar aanleiding van het vorige treffen tussen beide teams in de bekerfinale van vorig seizoen. Een Napoli-fan werd toen in Rome doodgeschoten, vermoedelijk door een Roma-supporter. De coaches roepen in hun perspraatje op tot kalmte, staat te lezen op de site van Sporza.

 "Voetbal moet een feest zijn en draaien om vriendschap en respect." vertelde Roma-coach Rudi Garcia. "We delen allemaal dezelfde passie. Een familie mag zich niet afvragen of het wel geoorloofd is om een kind mee te brengen naar het stadion. De match tegen Napoli is een mooie kans om positief voor de dag te komen."

Napoli-coach Rafa Benitez deelt de mening van zijn collega. "Om Ciro (de overleden supporter) te eren, moeten we ervan overtuigd zijn dat we op het einde enkel over voetbal moeten praten. Onze boodschap moet positief zijn. Ik vraag aan onze fans die naar het stadion komen, om te supporteren en geen vergeldingsacties te ondernemen."