Niet zweefduik Van Persie, maar wondervolley Rodriguez is mooiste WK-goal
Oranje-aanvoerder legt het af tegen wonderkind van Colombia

Niet zweefduik Van Persie, maar wondervolley Rodriguez is mooiste WK-goal

21-07-2014 12:42
9

De treffer van James Rodriguez in het duel met Uruguay is verkozen tot mooiste doelpunt van het WK in Brazilië. Dat maakt de FIFA maandag bekend.

Ruim vier miljoen voetbalfans brachten via de officiële website van de wereldvoetbalbond hun stem uit op de treffer van de Colombiaan, speler van AS Monaco. Rodriguez controleerde in de knock-outwedstrijd tegen Uruguay de bal met de borst en nam het leer in de draai in één keer op zijn pantoffel. Via de onderkant van de lat verdween de bal achter doelman Fernando Muslera.

De treffer van Rodriguez werd door de bezoekers van de website hoger aangeschreven dan de zweefduik van Robin van Persie. De aanvoerder van het Nederlands elftal trok in de eerste groepswedstrijd van Oranje tegen Spanje (5-1) de stand gelijk door op aangeven van Daley Blind de bal met een zweefduik over Iker Casillas te koppen.

Rodriguez is de derde achtereenvolgende winnaar uit Zuid-Amerika van de strijd om de mooiste treffer van het WK. Maxi Rodriguez (Argentinië, 2006) en Diego Forlan (Uruguay, 2010) gingen de Colombiaan voor.

Bekijk hier nog één keer de wondervolley van James Rodriguez: