'Van Gaal begroet met Duitse wereldkampioen derde zomeraanwinst'
Verdediger voor twintig miljoen euro naar Old Trafford

'Van Gaal begroet met Duitse wereldkampioen derde zomeraanwinst'

21-07-2014 09:55
17

Manchester United is dicht bij het aantrekken van een nieuwe verdediger. Volgens de Spaanse krant Sport heeft de Engelse topclub op details na een akkoord met Borussia Dortmund over Mats Hummels.

De 25-jarige Duitse verdediger komt voor een bedrag dat rond de twintig miljoen euro ligt naar Old Trafford, meldt de krant. De naam van Hummels verschijnt regelmatig in de Spaanse kranten omdat FC Barcelona eveneens geïnteresseerd was in de Duitse wereldkampioen. De Catalanen kregen al snel door dat de voorkeur van Hummels naar Manchester United uitgaat.

Dortmund heeft ondertussen al naar de vervanging van Hummels gekeken en staat op het punt Matthias Ginter van SC Freiburg aan te trekken. Beide transfers worden naar verwachting deze week afgerond. Met het aantrekken van Hummels heeft Louis van Gaal een geschikte opvolger voor Nemanja Vidic gevonden. De Servische verdediger verliet de club deze zomer transfervrij en tekende bij Internazionale.

In hoeverre een eventuele komst van Stefan de Vrij van de baan is als Hummels zijn krabbel zet, is onbekend. Mogelijk wil Van Gaal ook een opvolger van de vertrokken Rio Ferdinand. Tot nu toe zijn alleen Luke Shaw en Ander Herrera vastgelegd door United.