KNVB sust wereldwijde Robben-rel: 'Zijn uitspraken zijn verkeerd geïnterpreteerd'
'De KNVB is onaangenaam verrast door publicaties in de media over de penalty'

KNVB sust wereldwijde Robben-rel: 'Zijn uitspraken zijn verkeerd geïnterpreteerd'

30-06-2014 15:27
6

De KNVB is 'onaangenaam verrast' door publicaties in de (buitenlandse) media na afloop van het gewonnen WK-duel met Mexico rondom enkele uitlatingen van Arjen Robben. Dat blijkt maandag uit een statement van de bond.

Nederland was zondag in de achtste finales op het WK met 2-1 te sterk voor de Mexicanen, de beslissende treffer kwam vanaf de penaltystip. Oranje kreeg een strafschop nadat Arjen Robben gevloerd werd door Rafael Marquez. Het was niet de eerste keer in de wedstrijd dat de Oranje-aanvaller tegen de grond ging binnen de lijnen van het zestienmetergebied. Na afloop van de wedstrijd was er veel te doen over het beslissende moment.

In een interview met de NOS bood Robben zijn verontschuldigingen aan. De aanvaller gaf toe eerder in de wedstrijd iets te gretig op zoek te zijn geweest naar een strafschop, een uitlating die door verschillende media gekoppeld werd aan het duel met Marquez in de extra tijd van de wedstrijd. Robben doelde echter op een situatie eerder in de wedstrijd. Dat drong niet tot alle mediavertegenwoordigers door, waarna er wereldwijd veel ophef ontstond.

'Zijn uitspraken zijn verkeerd geïnterpreteerd'
De KNVB probeert de onrust rond Robben nu te sussen. 'De KNVB is onaangenaam verrast door publicaties in de media over de penalty in de wedstrijd tegen Mexico’, citeert De Telegraaf de KNVB in een statement. 'Zijn uitspraken zijn verkeerd geïnterpreteerd. In een interview met de NOS heeft Robben aangegeven dat het een terechte penalty was'.

'In hetzelfde interview refereerde Robben ook aan twee eerdere situaties. In één van die gevallen gaf Robben aan dat hij een penalty had moeten krijgen, in het andere geval bekende Robben dat hij te makkelijk viel', stelt de Nederlandse voetbalbond. De Oranje-aanvaller werd in de eerste helft  een keer onrechtmatig naar de grond gewerkt door de Mexicaan Hector Moreno. De Portugese arbiter van dienst – Pedro Pruenca – weigerde toen naar de stip te wijzen.