Wijndal relativeert: Bekerfinale zit in ons hoofd, dat is onze prioriteit

Wijndal relativeert: "Bekerfinale zit in ons hoofd, dat is onze prioriteit"

26 april - 09:02 Laatste update: 10:19
3

Donderdagavond slaagde Union Saint-Gilloise erin het tij te doen keren. Na een eerdere 0 op 12 in de Champions' Play-offs ging het winnen met 0-3 cijfers op bezoek bij landskampioen Royal Antwerp FC. Een zwakke generale repetitie voor The Great Old met het oog op de bekerfinale tegen de Brusselaars. Na afloop reageerde Antwerp-verdediger Owen Wijndal op de nederlaag. 

Wijndal besefte maar al te goed dat Antwerp te weinig gebracht heeft tegen Union. "Het was niet goed genoeg vandaag", citeert Sporza de linkervleugelverdediger. "We creëren te weinig, dan verlies je. We maakten te veel fouten aan de bal."

Volgens de 24-jarige Nederlander schoot Antwerp zichzelf in de voet. "In de eerste helft kon Union ook niet veel kansen bijeen spelen, alleen maakten wij het onszelf moeilijk na de 0-1", aldus Wijndal. 

"Maar we geven natuurlijk niet op", gaat hij verder. "We bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Die bekerfinale zit natuurlijk ook in ons hoofd, dat is onze prioriteit. Zondag moeten we tonen dat we tegen Union kunnen winnen", besluit Wijndal. 

Komende zondag krijgt Antwerp al meteen de kans op revanche. Rood-Wit gaat dan op bezoek bij Union SG op speeldag zes van de Champions' Play-offs. Antwerp staat voorlopig vijfde in de stand met 29 punten. Union Saint-Gilloise staat derde en mengt zich opnieuw in de titelstrijd met 38 punten. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)