Openda goud waard voor RB Leipzig, Rode Duivel maakt winnende treffer

20 april - 19:44

Lois Openda was van grote waarde voor RB Leipzig tegen Heidenheim. Leipzig won uiteindelijk met 1-2 op bezoek bij Heidenheim. De match leek in een 1-1 gelijkspel te eindigen totdat Openda in de 85e minuut de bevrijding bracht. Het was voor Openda zijn 23e van dit Bundesliga seizoen.

Heidenheim toonde zich zeer defensief tegen Leipzig. Het zorgde ervoor dat Leipzig erg veel moeite had om tot scoren te komen. Xavi Simons en Dani Olmo konden de voorhoede van Leipzig maar moeilijk bereiken.

In de 42e minuut kwam RB Leipzig toch op voorsprong via Benjamin Sesko. Heidenheim maakte een foutje in de achterhoede en bezorgde op deze wijze een cadeau aan Sesko. De Sloveen pakte het cadeautje uit en zette Leipzig op voorsprong.

In de tweede helft was Heidenheim lange tijd gevaarlijker dan Leipzig. In de 69e minuut leverde dit de gelijkmaker op voor Heidenheim. Nikola Dovedan kreeg de bal teruggekopt en kon van dichtbij afronden. Dovedan stond pas een minuut in het veld.

Leipzig bleef moeite houden met Heidenheim. In de slotfase wist Openda toch nog de ban te breken voor Leipzig. Vanaf ongeveer anderhalve meter van het doel zag Openda zijn kans schoon. De Rode Duivel verzekerde de cruciale driepunter voor Leipzig in de strijd om het laatste Duitse Champions League-ticket.

Concurrent Borussia Dortmund neemt het zondag op tegen de Duitse kampioen Bayer Leverkusen. Op dit moment is het verschil tussen Dortmund en Leipzig drie punten in het voordeel van Leipzig.