Woedende Xavi loopt leeg: De arbiter was heel slecht, hij was een ramp

Woedende Xavi loopt leeg: "De arbiter was heel slecht, hij was een ramp"

16 april - 23:55
18

Xavi is furieus na de uitschakeling van FC Barcelona tegen Paris Saint-Germain in de kwartfinale van de Champions League. De trainer van de Catalanen haalt hard uit naar scheidsrechter István Kovács.

Xavi werd na afloop naar zijn gemoedstoestand gevraagd. "Ik ben ontevreden en boos, want tot de rode kaart ging het gelijk op. Met elf stonden we goed. Het is veel te zwaar om voor deze actie een rode kaart te geven. Er was nog een hele wedstrijd te spelen." 

De woede van Xavi komt voort uit de rode kaart voor Ronald Araújo, die zelf in de fout ging en vervolgens Bradley Barcola naar het gras werkte. "Met tien man is het erg ingewikkeld. Het is jammer dat ons harde werk verloren gaat door een onterechte rode kaart."

Vervolgens richt Xavi de pijlen op Kovács. "De scheidsrechter was heel slecht. Ik heb hem ook verteld dat hij een ramp was. Ik praat niet graag over de scheidsrechters, maar het beïnvloedt het seizoen en dat moet gezegd worden."

Xavi kondigde in januari al zijn afscheid aan bij Barcelona. Zijn periode als trainer van de Catalanen lijkt nu als een nachtkaars uit te gaan. "Barça zal het opnieuw proberen. Ik ben niet belangrijk."