Twee weken geleden stelden we niks voor en nu plots het hoogste ambiëren?

"Twee weken geleden stelden we niks voor en nu plots het hoogste ambiëren?"

12 april - 16:21
2

Dankzij twee hardbevochten, maar verdiende 1-0-zeges is KRC Genk tot dusver de aangename verrassing van de Champions' Play-Off. Aangezien koploper Union Saint-Gilloise tot twee keer toe van haar pluimen liet, wordt in Limburg plots zelfs weer over de titel gesproken. In de ogen van Wouter Vrancken is dat toch wat voorbarig.

Van de zes deelnemers aan de Champions' Play-Off kreeg Genk na twee speeldagen de meeste lof. Dat doet Vrancken plezier, al heeft hij geen schrik dat hij de herwonnen greep op zijn groep daardoor zal verliezen. "Daarom is het ook niet moeilijk om bij hen de voetjes op de grond te houden. De spelers beseffen dat een paar procent droppen in werkethiek ervoor kan zorgen dat je matchen verliest", maakt Vrancken zich sterk bij Het Laatste Nieuws.

De Genk-coach is niet van plan om (al) aan de titel te denken. "Twee weken geleden stelden we niks voor en nu zouden we plots het hoogste moeten ambiëren. Neen, we moeten niet te veel vooruitkijken en niet te hoog van de toren blazen." Die nederigheid zal Genk dit weekend al kunnen gebruiken, wanneer Cercle Brugge over de vloer komt, waarschuwt Vrancken. "Cercle, een goede ploeg met een specifieke speelstijl, wordt al moeilijk genoeg."

Hoewel de opmars van Genk eerder onverwacht komt, beseft de club als geen ander dat het kan keren in de Play-Offs. Daarvoor hoeven Vrancken en co niet zo lang terug te denken ... "Vorig jaar stonden we aan de andere kant van de medaille en kwam de rest snel kortbij. Dat is het format. Je weet voor het seizoen dat het zo is, dus is het zinloos om daarover te klagen", deelt hij nog een wijze les.