'Ajax wilde Van de Beek niet terug: oud-speler werd niet als versterking gezien'

'Ajax wilde Van de Beek niet terug: oud-speler werd niet als versterking gezien'

8 april - 20:32

Bij Ajax zijn afgelopen winter intern gesprekken gevoerd over een terugkeer van Donny van de Beek. Volgens Ajax Showtime zagen de Amsterdammers de middenvelder echter niet als versterking voor de huidige ploeg.

In de Duitse media is de situatie van Van de Beek ook een belangrijk onderwerp. De middenvelder werd afgelopen winter uitgeleend aan Eintracht Frankfurt, maar ook daar krijgt hij weinig speeltijd. Volgens Duitse media wil Frankfurt de koopoptie van twaalf miljoen euro voor Van de Beek niet lichten. Dat zou betekenen dat hij terug moet naar Manchester United, de club die hem dan gelijk wil verkopen.

Door die situatie lijkt een terugkeer naar Ajax helemaal niet onwaarschijnlijk, maar de leiding van de Amsterdammers zou er niet op zitten te wachten. Afgelopen winter werd Van de Beek niet als een versterking gezien door de Ajax-leiding en dus werd ook geen poging ondernomen om hem te kunnen kopen of huren. Of Ajax er met de huidige staat van het middenveld deze zomer nog zo over denkt is onbekend.

Van de Beek begon zijn huurperiode bij Frankfurt goed. Hij kreeg direct een basisplaats, maar al snel werd het vertrouwen in hem steeds lager. Zo werd hij al niet ingeschreven voor het restant van de Conference League. Daarna kreeg Van de Beek steeds minder speeltijd en tegenwoordig moet de Nederlander het doen met korte invalbeurten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.