Rangers mag blijven hopen op titel na knotsgek einde en late gelijkmaker Matondo

7 april - 14:58

De titelstrijd in Schotland is dan toch nog niet afgelopen. The Old Firm tussen Rangers en Celtic was eentje om duimen en vingers van af te likken. Een einde om niet te vergeten, met Matondo (ex-Cercle Brugge) die zich ontpopte tot de held van Rangers met een late gelijkmaker: 3-3.

Bij Rangers FC kregen we met Cyriel Dessers (ex-KRC Genk) en Fabio Silva (ex-RSC Anderlecht) twee bekende koppen in de basiself. Zij zagen hun ploeg echter al snel op achterstand komen na geklungel achterin bij Rangers, waar Maede gretig van profiteerde.

Daarop bleef Celtic ook baas in de partij en had Rangers het moeilijk om Joe Hart aan het werk te zetten. Dessers en Silva kwamen er nooit echt aan te pas. Die laatste had het ook bijzonder moeilijk met het potige spel van de bezoekers. Op de koop toe werd het nog wat erger voor de jongens van Philippe Clement toen tien minuten voor rust Celtic nog een strafschop kreeg en O'Riley die wist te benutten.

In die tweede helft maakte Rangers het toch weer spannend en viel er al snel een aansluitingstreffer nadat ook de thuisploeg een strafschop kon benutten. Even later leek het zelfs 2-2 te gaan worden via Cyriel Dessers. Zijn treffer werd echter afgekeurd na een vermeende fout vooraf.

Rangers bleef maar zoeken naar een gelijkmaker, had het moeilijk om tot echte kansen te komen, maar wist wél te scoren. Vier minuten voor tijd stond het toch 2-2 na een treffer van Sima. Bleef het daar uiteindelijk ook bij? Niet dus. Meteen daarop ging Celtic zelf in de aanval en was het meteen raak. Idah met de 2-3. De winst leek daarmee binnen, maar invaller Rabbi Matondo (ex-Cercle Brugge) maakte er met een heerlijk schot zelfs nog 3-3 van. De eindstand.

Door het gelijkspel blijft de achterstand van Rangers op Celtic één punt. De ploeg van Philippe Clement heeft echter nog een wedstrijd tegoed en doet dus een goede zaak in de strijd om de titel.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.